
Courgettebeignets met Cabriolait
Voor 4 personen
2 middelgrote courgettes ︱ 1 sjalot︱75 gr Cabriolait︱ 60 gr bloem︱ 1/4 tl. bakpoeder︱1/4 tl. zout︱3 el. fijngehakte peterselie︱1 ei︱30 gr broodkruim︱olijfolie om in te bakken
Cabriolait
Roodbacteriekaas van volle rauwe biologische geitenmelk met natuurlijke gewassen korst, na 6 weken rijping klaar voor consumptie.
Het is een kaas met een fris aromatische geur, romig en zacht. Perfect in deze vegetarische combinatie met courgettes van de Vroente.
Bereiding
Rasp de courgettes fijn en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Doe in een kom en voeg sjalot, Cabriolait, de bloem, het bakpoeder, het zout en de peterselie toe en meng goed. Voeg het ei en het broodkruim toe en versgemalen zwarte peper naar smaak. Meng alles goed door elkaar (met de hand).
Verhit de olijfolie in een ondiepe pan, doe dit op een middelhoog vuur. Schep hoopjes van het courgettenmengsel in de pan, druk een beetje plat met een spatel en bak de beignets ongeveer 3 minuten aan één kant. Keer om met je spatel en bak nog ongeveer 2 minuten tot ze mooi bruin zijn.
Laat de beignets goed uitlekken op keukenpapier. Je kan ze warm serveren, maar evengoed op kamertemperatuur. Lekker met een lepel gezouten yoghurt…