
Filotaart met boerenkool en gerookte dulses
Voor 4 personen
een pakje diepvries filodeeg, ontdooid ︱ 150gr boerenkool︱250gr champignons | 1 ui, fijngesneden| 1teentje knoflook, fijngehakt | 4 eieren | 200ml room | 125gr gerookte dulses (Het Hinkelspel)︱zout en peper
Stoof de fijngesneden ui en de knoflook aan in een ruime pan. Snij de champignons in plakjes en voeg toe. Kuis de boerenkool en verwijder de dikke nerven. Snij grof en voeg ook toe aan de pan. Laat alles 5 minuten stoven, de kool zal nu flink slinken.
Breek de eieren in een kom en roer er de room onder. Kruiden met peper en zout. Rasp de gerookte dulses en roer die ook onder het ei-roommengsel.
Kies een ronde of rechthoekige vorm en bekleed die met de filodeeg. Elk laagje filodeeg strijk je royaal in met gesmolten boter, het deeg wordt daar bij het bakken lekker krokant van. Voeg de groentjes nu toe en giet er het kaasmengsel over.
Bak de taart in 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200°C.

