Burrata

Door de Gentse Italianen van Cuore di Puglia

Burrata is een verse en heerlijk frisse, Italiaanse kaas, die gemaakt wordt van mozzarella en room. De buitenkant van dit kaasje is hetzelfde als die van een reguliere mozzarella. De binnenkant is gevuld met mozzarella en room. Hierdoor ontstaat er een zachte, romige structuur. Burrata wordt, net als mozzarella, gemaakt van buffel- of koemelk. De kaas komt oorspronkelijk uit Murgia, een klein plaatsje in de regio Puglia (Zuid-Italië). Het vervaardigingsproces van de burrata begint op dezelfde manier als die van de mozzarella. Wanneer de buitenkant gemaakt is, wordt deze in de vorm van een zakje gegoten.

Dit mozzarellazakje wordt gevuld met de overblijfselen van de mozzarella en met verse room. Mogelijk is het ontstaan omdat de boeren geen verliezen wilden na het produceren van de mozarella en zochten om restjes nuttig te gebruiken.

De burrata in onze winkel is op basis van koemelk en wordt gemaakt door Italianen in de Gentse kaasmakerij “Cuore di Puglia”, die ook onze mozzarella en ricotta maakt.

→ Cuore di Puglia